Kinesio Tape

A gyógytornát vagy egyéb terápiát kiválóan kiegészítő, forradalmian új módszer, mely alapjaiban különbözik a hagyományos ragasztószalaggal történő kezelési technikáktól. Alapjait a 70-es években Japánban és Kínában fektették le. A koncepció fejlődése abból az ötletből indult ki, hogy a mozgás és az izomaktivitás az egészség fenntartásának és a gyógyulásnak az alapja. Az izmoktól nemcsak a test mozgásai függenek, hanem befolyásolják a vér-, nyirokkeringést és testhőmérsékletet is. Az izmok nem megfelelő működése számtalan tünetet, panaszt okozhat. Az ötlet kidolgozását követően többféle elasztikus szalag (tape) fejlődése indulhat el, melyek képesek az izomműködés támogatására anélkül, hogy az ízületek, izmok mozgását korlátoznák. A szalag az emberi bőrhöz hasonlóan vékony és elasztikus. A szalag rugalmassága kapcsolatba kerülve a bőr elasztikusságával egy emelő (lifting) hatást vált ki a hámrétegben. Ezáltal több hely keletkezik a bőr alatti rétegekben, ahol a különböző receptorok, vér- és nyirokerek helyezkednek el.

Szöveti trauma után a szövetek gyulladással reagálnak. A környező szövetekben az ödéma következtében megnő a nyomás. A nyomásnövekedés akadályozza a vérkeringést, csökkenti a nyirokkeringést, így a nyomás megnő a fájdalomérző receptorokban is. A tape emelőhatása azonnali nyomáscsökkenés tapasztalható, a fiziológiás mozgások kivitelezhetőek maradnak.

A hagyományos sport tapek, bandázstechnikák korlátozzák az izmok ízületek mozgását, növelik a szövetekben a nyomást, ezzel akadályozzák a vér- és nyirokkeringést, ezzel lassítják a gyógyulási folyamatot is.

Támogatja a szövetek saját funkcióit, teljes szabad mozgást tesz lehetővé. Hypoallergén, légáteresztő, bőrbarát tulajdonságai következtében a szalagot több napig (4-5 napig) lehet viselni. Ez egy folyamatos, 24 órás kezelést biztosít, ezzel gyorsítva a szövetek gyógyulását bármilyen trauma után. Alkalmazható traumatológiai, ortopédiai, reumatológiai fájdalmak esetén, a sport területén, bénulások esetén.