Fascia Release for Structural Balance

Fascia Release for Structural Balance a korszerű, holisztikus szemléletű lágyrész manuálterápia

Munkám során gyakran találkozom olyan gyerekekkel, akiket iskolai orvosi vizsgálaton kiszűrnek rossz testtartásuk miatt. Leggyakrabban a gerinc fokozott görbületei, különböző asszimetriák vagy a láb boltozatainak problémái miatt. A szülő hiába buzdítja gyermekét, hogy húzza ki magát, a gyermek képtelen erre tartósan. Az uniformizált iskolai gyógytorna sajnos nem hatékony az egyénenként különböző tartási problémák korrigálásában. Hasonló tartásmintákat lehet ugyan látni, de egyéni vizsgálat és stratégia alapján lehet a megrövidült és megnyúlt izmok egyensúlyát hatékonyan helyreállítani.

Az Fascia Release for Structural Balance módszere a testet behálózó izomláncokban gondolkozik, mely láncok egy-egy funkcionális komplexumot alkotnak. Összesen 12 láncolat hálózza be a törzsünket és az alsó végtagokat, 4 pedig a karokat. Elvezetik a módszer alkalmazóját egy olyan holisztikus szemlélethez, mely alkalmas a kóros testtartási és mozgásminták feloldásához. A módszer alapja a testolvasás, a test asszimetriáinak, a fokozott vagy csökkent gerincgörbületeknek, izületi tengelyállások megváltozásainak gondos feltérképezése. Ennek alapján kell következtetéseket levonni és adekvált kezelési stratégiát felállítani. A kezelés célja a test funkcionális egyensúlyának megteremtése mely egyensúly következtében a testtartás javul, a korlátozott mozgáspályák kiteljesednek. Ebben a kiegyensúlyozott helyzetben már sokkal eredményesebb lesz az izmok edzése is.

Az alkalmazott lágyrész manuál terápia az izmokat behálózó izompólyákra (fascia) fejt ki hatást. Az izompólyák nem csak az izmok egymáson történő akadálymentes elmozdulását biztosítják, de behálózva az izmot meghatározzák annak állapotát, működési képességét, rugalmasságát, feszességét.

A első alkalommal vizsgálat, a test aktuális állapotának dokumentálása (foto és szöveges) történik, hogy a változások nyomon követhetőek legyenek. A kezelések alkalmanként 90 percet vesznek igénybe.

Ára:

1alkalom 90 perc 12000 Ft

4 alkalmas bérlet 90 perc 36000 Ft

A kezelés sorozat eredménye, a létrehozott egyensúlyi állapot tartós. Tartáskorrekció esetén gyerekeknél éves kontroll szükséges.

Tartós rögzítés után, izületi kopásos (arthrosis) kórképeknél vagy műtétet követően a mozgások gyakran fájdalmasak, merevek, a mozgáspálya csökken. Az inaktivitás miatt az izmok letapadnak, rövidülnek, korlátozzák a mozgásterjedelmet. Az izompólya (fascia) felszabadításával az érintett izmok funkciója, az ízületek mozgáspályája kíméletesen helyreállítható.